TOP-RO - Top siteuri din Romania Altele Bloguri, Bloggeri si Cititori top 90

Pages

vineri, 28 iunie 2013

Puterea sportului

Salut!
    Mă gîndeam să fac sau nu acest articol, şi am ajuns la concluzia că ar trebui să-l fac deoarece nu cu toţi ştim ce putere şi câte beneficii are sportul asupra organismului şi asupra psihicului nostru.
Sportul ne scapă de depresie?
    Un studiu arata ca sportul zilnic are capacitatea de a ne reduce riscul de a suferi de stări depresive şi anxietate, îmbunătăţind funcţiile mentale şi capacitatea de concentrare cu până la 25%. Încercaţi să faceţi sport zilnic pentru că o să vă bucuraţi de nenumărate beneficii precum: întăreşte oasele, inima, muşchii, întregul sistem cardio-respirator, reduce considerabil depresia şi anxietatea, reduce considerabil efectele stresului, îmbunătăţeşte rezistenţa fizică şi concentrarea psihică, îţi elimina frustrările de zi cu zi, îţi măreşte capacitatea de reacţie rapidă, te repune în contact cu copilăria, exemplele ar putea continua mult şi bine, eu am dat numa câteva exemple pentru a vedea de câte beneficii avem parte pentru 30 de minute, 1 ora de sport.



    Am auzit pe un prieten care zicea că unde locuieşte el nu se face nici un sport la care să fie bun sau pe care să-l facă de performanţă, fiecare dintre noi avem un trotuar pe care să alergăm să facem sărituri şi altele, nu trebuie să faci un sport de performanţă pentru a avea o viaţă sănătoasă. După cum zice şi Ovidiu Kerekes în citatul următor: “A fi sportiv nu înseamnă a practică doar un sport, a fi sportiv înseamnă a avea o viaţă sănătoasă: fizic, psihic şi spiritual!”. Aşa că începeţi să vă faceţi un program pe care să-l respectaţi în totalitate.
   Sunt Burtă Beniamin, pentru întrebări lăsaţi un comentariu
şi o să vă răspund, PA!!!



1 comentarii: