TOP-RO - Top siteuri din Romania Altele Bloguri, Bloggeri si Cititori top 90

Pages

marți, 11 iunie 2013

Stresul, inamicul public numărul 1

    Ce este stresul?
Stresul este reacţia pe care oamenii o pot avea atunci când simt că nu se pot adapta solicitărilor şi presiunilor cărora trebuie să le facă faţă în viaţa personală.
   Fiecare dintre noi avem momente când aşa zis stresul ne dă lămîi. Un medic austriac a zis:
“Important este nu ceea ce ţi se întâmplă, ci felul în care reacţionezi” Hins Selye
Mulţi dintre noi întâmpinăm în viaţa o mulţime de suişuri cum ar fi: realizarea unor proiecte propuse, trecerea examenelor cu succes, sclipirile de moment ş.a, dar şi o mulţime de coborâşuri: moartea unei persoane dragi, lovituri emoţionale, pierderea locului de muncă etc.
   În Psihologie termenul de stres este folosit pentru a redeştepta multiplele dificultăţi cărora individul se străduieşte să le ţină piept.
Un om de ştiinţă a găsit o metodă pentru a ne distrage gândul câteva clipite de la problemele zilnice printr-o metodă realizabilă:
  “Pune-ţi în locul în care staţi zilnic, un ghiveci cu o floare, o plantă. Vă va determina să o îngrijiţi, să o priviţi din când în când şi astfel vă luaţi mintea chiar şi pentru un minut de la problem care vă înconjoară zilnic.
Stresul poate să apară în orice moment al zilei prin diferite situaţii/împrejurări cum ar fi: mustrarea făcută de către părinţi la o notă mică, locul de muncă, şcoală, problemele familiale, personale, starea financiară, lucrări de control, intrarea la facultate ş.a.m.d.
Am să vă enumăr în câteva rânduri bolile principale cauzate pe seama stresului: tulburări metabolice, îngrăşarea, diabetul zaharat, alergiile, durerile de cap şi în cel mai rău caz cancerul.
 “Stresul este un laborator de studio care ne învaţă mereu cum să rezolvăm cu succes dificultăţile pe care le întâmpinăm în viaţa “
                                              Merrill F. Raber


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu